איזה מאכלים לא טובים לשיניים?

משך קריאת המאמר היא 9 דקות
ההגנה על החניכיים חייבת להיות בראש סדר העדיפויות, במיוחד בגילאים מתבגרים.התעלמות מהחניכי עלולה לגרום להשלכות חמורות על בריאות הפה. מאמר זה מסביר את החשיבות של טיפוח החניכיים.
מדוע הגנה על חניכיים כל כך חשובה?
החניכיים הן חלק מרירית הפה. חלק חיוני זה של חלל הפה מכסה את השיניים מעצם הלסת ועד הכתר. הן מציעות בעיקר אמצעי הגנה ואחיזה. השיניים מיוצבות ומונעות חדירת מזיקים למקומות אחרות בחלל הפה.
כדי למנוע זאת, חובה להקפיד על שגרת טיפוח קבועה, שמורכבת מצחצוח שיניים פעמיים ביום עם מברשת שיניים ומשחת שיניים, שימוש בחוט דנטלי לרווחים וחורים, מי פה וניקוי הלשון עם מנקה לשון. אך לתזונה יש חשיבות ניכרת גם בקשר לבריאות החניכיים.
תפקיד התזונה - מזונות טובים ורעים לחניכיים
ניתן לייחס הרבה דברים לתזונה לקויה. אנשים שאוכלים גרוע יכולים סובלים לרוב ממחסור באנרגיה או בחלבון. לעודף משקל יש גם השפעה שלילית על התגובה החיסונית. לכן, גם תת-תזונה וגם השמנת יתר הם גורמי סיכון לבעיות הקשורות בחלל הפה.
על פי מחקרים מדעיים, רמה נמוכה של ויטמין C מגבירה את הסיכון לדלקת חניכיים. פירות כמו אשחר ים, פירות הדר ותפוחים מכילים כמויות גדולות של ויטמין C, אך גם ירקות יכולים לעמוד בדרישה. ברוקולי או תרד טרי הם מקור מצוין לויטמין C ויחד עם זאת ידידותיים יותר לשיניים.
פירות וירקות חיים מכילים גם סיבים והם אידיאליים כחטיף. הן דורשת לעיסה נמרצת, שבתורה מעוררת ריור ששוטפת חומצות וסוכרים מהפה. עם זאת, מומלץ להיזהר בכל סוגי הפירות בעלי תכולת פרוקטוז או חומצה גבוהה במיוחד. למרות שבננות הן בריאות, הן יכולות לקדם עששת. לכן מומלץ לצחצח שיניים בהקדם האפשרי. מזונות חומציים כמו פירות הדר תוקפים את אמייל השיניים, וצחצוח מיד הוא יותר מאמץ. לכן רופאי שיניים רבים ממליצים להמתין חצי שעה לאחר אכילת מזונות חומציים. אם זה לא אפשרי, צחצח שיניים ישירות, כי זה בהחלט עדיף מאשר לא לצחצח בכלל.
מערכת החיסון וחניכיים בריאות לא רק זקוקות לוויטמין C. אם יש חוסר בויטמין A, הריריות בפה מתייבשות. יובש בפה הוא כר גידול טוב לפלאק. חידוש התאים, שנתמך על ידי ויטמין E וויטמין D, ממלא תפקיד חשוב במטבוליזם של סידן. כדי לתמוך בריפוי פצעים, עליך לכלול בתזונה מזונות עם תכולת חומצה פולית גבוהה כגון עגבניות, קטניות, אספרגוס, כרוב ומוצרי דגנים מלאים.
מינרלים מחזקים את השיניים והעצמות ומהווים חלק חשוב נוסף בטיפול התזונתי. צריכת מגנזיום נמוכה מגבירה את הסיכון לבעיות חניכיים, מכיוון שהמינרל תומך בשימור העצם והשיניים. אגוזים, גרעיני חמניות, שומשום או קטניות כולם עשירים במגנזיום.
תזונה ממוקדת יכולה להאיץ את הבנייה מחדש של המערכת החיסונית, מכיוון שקיים קשר מוכח מדעית בין תזונה לפריודונטיטיס. כדי לשמור על חניכיים, אנו ממליצים על 2 עד 3 ארוחות ביום, 3 חופנים של ירקות ו-2 חופנים של פירות דלי סוכר, הרבה חלבון וחומצות שומן אומגה 3. כדאי גם לשתות לפחות 2 ליטר מים או לפחות שתייה ללא סוכר. תבלינים מסויימים כמו כורכום, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט יכולים גם הם לתמוך בטיפוח.
אנחנו ממליצים על
אוֹ