איך נראית לשון בריאה?

משך קריאת המאמר היא 8 דקות
כ-60 עד 80 אחוז מהחיידקים שגורמים לריח רע מהפה נמצאים על הלשון, לפי האגודה הגרמנית לפריודונטולוגיה. הליטוזיס, המושג הרפואי לריח רע מהפה, עלולה להתפתח לנטל אישי כבד, ובמקרה הגרוע אף להוביל לניכור חברתי. עם זאת, כמו ציפויים חיידקיים על הלשון, לעתים קרובות ניתן להימנע ולהיאבק בהם בעזרת כמה שיטות פשוטות. קראו עוד כדי ללמוד על הלשון, איך היא אמורה להיראות, אילו גוונים יש, מה ניתן לעשות כדי למנוע הצטברות רובד החיידקים ועוד.
כאחד מאיברי החישה שלנו, ללשון יש תפקידים רבים. לפי האיגוד הלאומי של רופאי שיניים בביטוח בריאות סטטוטורי, תפקידיה העיקריים של הלשון הם חלוקת מזון, ניקוי חלל הפה, דיבור, בליעה, טעימה והגנה מפני רעלים או מזון מזיקים.
לשון בריאה צריכה להיות בצבע ורוד חיוור, לחה ומעט מחוספסת. סרט לבן דק שקל להסרה או שמתנדף לבד הוא גם נורמלי. ציפוי זה מורכב משאריות מזון, ריר אנדוגני, חיידקים, קצות פפילה ותאים ישנים. זה לא מסוכן כשלעצמו, אבל רצוי להסירו מדי יום בעת ניקוי הלשון - בעיקר כדי למנוע ריח רע מהפה וכדי לחוות תחושה רעננה בפה.
יש ציפויים בצבעים שונים שבעיקר הופכים את הלשון לפחות נעימה חזותית, אך במקביל יכולים גם לספק מידע על מחלות אפשריות העומדות מאחורי צבעי האות. שינוי צבע זמני בדרך כלל אינו מזיק לחלוטין ויכול להתרחש לאחר אכילת מאכלים מסוימים, כמו אוכמנית. חשוב לפרש נכון שינוי צבע קבוע. מאמר ב- Deutsche Apotheker Zeitung מסביר שציפוי צהבהב יכול להעיד על מחלת כיס המרה או בכבד. לשון חומה עשויה לנבוע ממחלות כליות נדירות. ציפוי לבן עבה, בתורו, מרמז על מחלת מערכת העיכול או זיהום ויראלי, בעוד לשון אדומה יכולה להיות אינדיקטור של תת תזונה, למשל. ניתן להמשיך את הרשימה כמעט ללא הגבלת זמן. אם אתם מעוניינים, תוכלו לברר עוד על בעיות לשון והגורמים האפשריים שלהן במאמר בפורטל בתי המרקחת של Deutscher Apotheker Verlag.
חשוב לדעת שהרבה חיידקים מצטברים על החלק האחורי של הלשון, מכיוון שהוא מציע שקעים רבים בשל שקעים רבים שהם יכולים להסתתר בהם. אותם חיידקים מזיקים שאינם זקוקים לחמצן כדי לשרוד מרגישים בנוח במיוחד באלה. טיפול שיניים רגיל על ידי צחצוח שיניים אינו מטפל בחיידקים אלו על פני הלשון, כך שהם יכולים להתרבות ללא הפרעה. זה בתורו מוביל לסיכון מוגבר למחלות חניכיים, שעלולות להוביל לפריודונטיטיס, דלקת של פריודונטיום. אובדן שיניים הוא אחת ההשלכות החמורות של מחלות זיהומיות אלו, וזו הסיבה הגיינת הפה אופטימלית היא חיונית.
צחצוח שיניים עם מברשת שיניים מתאימה, משחת שיניים (רצוי אנטיבקטריאלית) וחוט דנטלי למרווחים בין השיניים מהווים בסיס להיגיינת הפה. אבל זה לא תמיד מספיק. כדאי לכלול מנקה לשון בשגרת היגיינת הפה היומית.
מנקה לשון יכול להסיר את החיידקיים מעודדים דלקת על הלשון בעדינות ויעילות' באמצעות הגושים והלמלות המיוחדות שלו. כדי שרפלקס ההקאה הטבעי לא יעכב את הניקוי, למגרד לשון יש צורה שטוחה במיוחד, מה שמציע יתרון גדול על מברשת שיניים. השימוש בניקוי לשון עשוי לקחת קצת התרגלות בהתחלה, אבל זה משתלם לאחר זמן קצר. כדי לנקות את הלשון, יש למתוח אותה הרחק החוצה מול מראה ולהשתמש בצד המחובר של מנקה הלשון כדי למרוח משחת שיניים אנטיבקטריאלית על גב הלשון. לאחר מכן העבירו את הצד הלמלרי של המנקה, מהנקודה הנראית הגבוהה ביותר בגב הלשון, לקצה הלשון ותוך כדי משכו את רובד החיידקים כלפי מטה. יש להמשיך ביסודיות אך בעדינות כדי לא לפגוע בפפילות הרגישות בשליש האחורי של הלשון ולא לעורר את הדחף להסתיר. תהליך זה ימנע לשונות חומות, לבנות או צהובות ברוב המקרים.
אנחנו ממליצים על
אוֹ